CUM València

Sant Miquel de Torrocelles (cotxes)

Quan:
març 11, 2018 @ 8:00 am
2018-03-11T08:00:00+01:00
2018-03-11T08:15:00+01:00
On:
Plaça d'Espanya
Plaça d'Espanya
46007 València, Valencia
Espanya
Sant Miquel de Torrocelles (cotxes) @ Plaça d'Espanya | València | Comunidad Valenciana | Espanya

Coordina: Carmen González – Pere Morant

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (cotxes particulars)

El castell – ermita de Sant Miquel de les Torrocelles està situat al terme municipal de Llucena, encara que accedirem des d’Adzaneta. Es un conjunt format per un petit castell i una ermita que tenen els seus origens a l’època musulmana. Es un eixemple de construcció militar i religiosa cristiana medieval, que al llarg del temps ha anat patint diverses modificacions i ampliacions.
Aquest lloc pertanyia als Urrea, senyors de l’Alcalaten per donació del rei Jaume I el 1233, que també incloïa Llucena. Tenía gran importància estratègica per que controlava una estreta vall front al territori veí de Culla, senyoriu de la familia Anglesola, adversaria dels Urrea. Per a controlar aquesta posició, els Urrea varen construir sobre les ruines musulmanes una torre amurallada i després la capella a primers del segle XIV, sempre dedicada a Sant Miquel, després s’han fet importants reformes als segles XVI i XVIII i darrerament al 1911.
Després d’esmorzar a Adzaneta, anirem en cotxes fins Sant Miquel de les Torrocelles (578 mts). L’excursió circular ens portarà primer al mas de la Foiaxenta, després de pasar una portella (que caldrà tancar) arribarem als mas del Collet de Baix i mas del Collet de Dalt. La senda mena poc a poc cap al Motlló del comptador i la Roca Trencada (1.158 mts), punt culminant de l’excursió, tenim bones vistes de la Penyagolosa, Llucena i la vall d’Adzaneta, en la baixada cap el mas de la Pobleta, vorem al lluny alineats els pobles de Xodos i Vistabella del Maestrat. Podem dinar al mas de la Pobleta, després no mes ens queda tornar per la Lloma Bernat a buscar el camí dels pel.legrins de les Useres (GR-33), passant pel mas d’Aicart arribarem de nou a Sant Miquel de les Torrocelles.

No trobarem aigua en tot el camí.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 16,75 km
  • Desnivell: 775m
  • Dificultat : Mitja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *