CUM València

Programa d’activitats del CUM

Aquí tens el calendari d’activitats del club. Recorda que has de ser soci per poder participar-hi.

Abr
5
Dg
EXPERIENCIA SENDERISTA-LITERARIA EN LAS HOCES DEL JUCAR Y ALARCÓN (BUS) @ Plaça de Espanya
Abr 5 @ 8:00 am
EXPERIENCIA SENDERISTA-LITERARIA EN LAS HOCES DEL JUCAR Y ALARCÓN (BUS) @ Plaça de Espanya

Coordina: Goyo García

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (BUS)

Extraordinaria ruta que une el sendero que va desde el Albergue de Alarcón, junto al Embalse de Alarcón, por las hoces del Júcar, hasta la península de los Alarconcillos y el PR-CU 71 en su último tramo, junto al medieval pueblo de Alarcón.

Con esta disfrutamos de las hoces del río Júcar en toda la ruta, con innumerables vistas, y del pueblo de Alarcón desde todas las posiciones.

Terminaremos la ruta en el histórico y pequeño pueblo de Alarcón, donde podremos realizar una visita cultural al mismo para acabar la jornada.

Para ello propongo que antes de la ruta nos leamos el libro “El regalo” de Eloy Moreno, cuyo relato se ubica en la imaginaria población de La Isla, que se corresponde con el pueblo de Alarcón. Desde varias instancias se ha tomado la iniciativa de colocar placas identificativas de los lugares donde se localizan algunas escenas del mismo, por lo que una forma de visitar el pueblo será a través de sus atractivos culturales e históricos y de estas localizaciones.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 11km
  • Desnivell: 400m
  • Dificultat: baixa
Abr
9
Dj
Terres de la Batalla de l’Ebre (viatge) (9-13 abril) @ Plaça de Espanya
Abr 9 @ 4:30 pm – Abr 13 @ 5:30 pm
Terres de la Batalla de l'Ebre (viatge) (9-13 abril) @ Plaça de Espanya

¡NOS VAMOS EN SEMANA SANTA!

 

Ya tenemos la información de nuestro viaje para Semana Santa. Será a las TIERRAS DE LA BATALLA DEL EBRO. Saldremos el día 9 de abril, jueves, a las 16,30 desde Pl. España. Los coordinadores son ANGELS CUENCA y PEPE ROCA. El precio de la excursión es 320 euros en habitación doble y 370 euros en individual. Ya sabéis que disponemos de muy poquitas habitaciones individuales.

El alojamiento está previsto en el Hotel Piqué, en Gandesa.

Para apuntaros a este viaje, como siempre, tenéis que realizar transferencia a nuestra cuenta

ES75 2038 6001 2130 0017 7093

Enviando seguidamente copia del justificante por e-mail al correo del CUM:

muntanya@cumvalencia.es

El plazo para apuntarse comenzará el próximo lunes día 10 de febrero.

A continuación os pasamos el programa que nos han facilitado nuestros coordinadores, teniendo en cuenta que las excursiones siempre pueden sufrir modificaciones por diversas causas. Esperamos os guste.

Terres de la Batalla de l’Ebre

(9-13 d’abril)

El viatge es centrarà en la comarca de la Terra Alta de Tarragona, on es troben alguns dels llocs més emblemàtics de la Batalla de l’Ebre, que tingué lloc entre el 25 de juliol i el 16 de novembre del 1938, en diferents punts entre Mequinensa (Saragossa) i Amposta (Tarragona).

L’allotjament serà a Gandesa, capital de la comarca, concretament a l’Hotel Piqué (ww.hotelpique.com)

L’eixida serà el dijous 9 d’abril a les 16:30h. des del lloc habitual a la Pl. D’Espanya.

Divendres 10: La Fatarella – Les Camposines

L’excursió comença al poble de La Fatarella i finalitza en el memorial de Les Camposines, concebut com un monument i homenatge a tots els participants a la batalla. El recorregut passa pel lloc on es situava el Campament del XV Cos de l’Exercit republicà i pel paratge de les Devees on hi ha diferents vestigis de l’epoca com trinxeres i refugis.

Distància: 16,9 km

Desnivell: 145m de pujada i 360m de baixada

Dificutat: fàcil

Dissabte 11: Miravet – Riu Ebre – La Talaia – Castell de Miravet – Miravet

Excursió circular que comença pel GR-99, que va al costat del riu Ebre durant uns 6 km. A continuació comença la pujada fins a La Talaia, punt més alt de l’excursió (349m) amb magnífiques vistes de la comarca, des d’on es continua fins a la Covalta i, per un tram de camí que va junt a les trinxeres de pedra que servien per a la vigilància del riu. L’excursió finalitza al castell templari de Miravet, que es podrà visitar.

Distància: 15,2 km

Desnivell: 538

Dificultat: fàcil

Diumenge 12: Serres de Pàndols i Cavalls

L’excursió comença en les proximitats del poble de Pinell de Brai (179m), amb una ascensió suau pel barranc de Gandesa cap a la Vall Closa, on es troben coves-refugi, entre elles la que va servir de lloc de comandament per al Batalló Lincoln. Després de passar pel monòlit en homenatge a la XV Brigada Internacional s’arriba a la part nord de la serra de Pàndols, on hi ha un mirador (km 7,3 – 567 m).

Des d’allí l’excursió continua pel GR 171 per a finalitzar al santuari de la Mare de Déu de la Fontcalda, passant per l’ermita de Santa Magdalena, i la Cota 705, punt culminant de la  serra de Pandols, que ofereix un panorama extraordinari: les serres de Cavalls i Sant Marc, el delta de l’Ebre, els Ports, les  Agulles de Bot i Santa Barbara, el Puig Cavaller i Gandesa.

Distància: 17,3 km

Desnivell: 988 acumulat de pujada i 998 acumulat de pujada

Dificultat: fàcil (hi ha la possibilitat de finalitzar l’excursió abans).

Dilluns 13: Ermites del Cardó

La construcció d’ermites disperses per la vall de Cardó va respondre, com l’edificació del monestir de Sant Hilarió, a la necessitat per part dels monjos de posseir alguns llocs apartats on pogueren allunyar-se de la vida mundana per a dedicar-se a la vida eremítica. Amb la Desamortització de Mendizábal es produí l’exclaustració dels monjos l’any 1835, i uns anys després l’espai obrí al públic com a balneari, amb el nom de Balneari de Cardó, que funcionà fins al 1967.

Distància: 10,1 km

Desnivell: 604 (circular)

Dificultat: fàcil

Vuelta a Valencia.

Les excursions es podrán modificar per les condicions climàtiques o per raons d’organització.

Abr
19
Dg
VOLCAN DE COFRENTES (BUS) @ Plaça de Espanya
Abr 19 @ 8:00 am
VOLCAN DE COFRENTES (BUS) @ Plaça de Espanya

Coordina: José Carlos Compañ

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (BUS)

Empezáramos la excursión en Agras, a los pies del volcán,  situado a 527

metros de altitud, es un subida ligera hasta el volcán. Allí visitaremos un

mirador, con unas vistas espectaculares de Cofrentes y del río Cabriel, por donde haremos una ruta. Pasaremos por las casas de alcance y una central eléctrica. Después subiremos del río al Balneario de Cofrentes, el cual visitaremos, y luego volveremos a bajar al río donde comeremos en un área recreativa.

Después de comer subiremos de nuevo al pueblo de Cofrentes a tomar café o cerveza!!!

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 12km
  • Desnivell: 350m
  • Dificultat: mitja-baixa
Abr
26
Dg
TRAVESIA OLBA-PUEBLA DE ARENOSO (BUS)
Abr 26 @ 8:00 am
TRAVESIA OLBA-PUEBLA DE ARENOSO (BUS)

Coordina: Pepe Roca

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (BUS)

TRAVESSA OLBA – PUEBLA DE ARENOSO (De Teruel a Castelló, de barranc en barranc i tire perquè em pertoca)

L’autobús ens deixarà a la localitat d’Olba (640 m), on el riu Millars abandona la província de Teruel i entra poc després en la Comunitat Valenciana. Nosaltres, només eixir d’Olba, creurem el riu pel pont de Carles IV (segle XVIII) i iniciarem la primera pujada del dia fins l’ermita de Sant Pere (879 m) (Font) a la qual pugen en romería des d’Olba l’últim dissabte d’abril. Un quilòmetre i mig després iniciarem la baixada d’uns 6 km per una senda sense marcar que ens portarà fins el PRTEV126 que va des de Rubielos fins a Montanejos. Nosaltres arribarem a los Cantos (600 m) (Font), xicotet llogaret i un dels primers que reb les aigues del Millars, amb les que nosaltres ens haurem retrobat un poc abans. A los Cantos iniciarem la segona pujada del día pel barranc de la Juana. Quan duguem  un kilòmetre o un kilòmetre i mig abandonarem el PRTEV126 per continuar remuntant el barranc. Poc després d’abandobar el barranc, arribarem a l’ermita de Santo Tomás, on els veins i estiuejants de los Cantos pugen en romeria el 15 d’agost. L’ermita es un bon lloc per a dinar. Després de dinar baixarem cap a la Puebla de Arenoso pel barranc del Chorrico.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 18,5km
  • Desnivell: 610m
  • Dificultat: mitja