CUM València

Calendar

Des
15
Ds
PASEO POR LA VALENCIA DE LUIS VIVES @ Plaza de Napoles y Sicilia
Des 15 @ 10:00 am
PASEO POR LA VALENCIA DE LUIS VIVES @ Plaza de Napoles y Sicilia

Coordina: Vicent Campos

NOS DAMOS CITA A LAS 10 DE LA MAÑANA EN LA PLAZA DE NAPOLES Y SICILIA

Vamos a hacer un apasionante paseo por la Valencia Medieval, pero lo haremos con un guía excepcional, que la conoció y disfruto en su juventud y cuyo recuerdo permaneció en su mente, a pesar de la negra etapa de la España de la Inquisición.

El recorrido nos llevara por aquellas calles, plazas y edificios más emblemáticos de su época, de la mano de tres personajes ilustres de la misma: Cabanilles, Borja y Centelles, a los cuales aplica lo que se llama un recurso literario para poder hablar en boca de ellos de su añorada y bella ciudad natal.

Para ello utiliza uno de los 20 diálogos, que publicó para la enseñanza del latín. Este dialogo se llama “Las reglas del juego”, y se refiere al juego de pelota valenciana que en aquella época solo practicaban los nobles.  Como curiosidad, fue un precursor de la pedagogía del aprendizaje de las lenguas, que se utiliza en la actualidad.

Conoceremos la Valencia del siglo, llamado de Oro y su estilo Gótico, reflejado en los edificios por los que pasaremos, sus calles y cómo se llamaban y las trazas de lo que nos ha llegado a nuestros días, este estilo que lleno toda una época.

Des
16
Ds
VILAVELLA – RUTA DE LA GUERRA – PIC FONT DE CABRES @ Plaça d'Espanya
Des 16 @ 8:00 am

Coordina: Goyo García

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (bus)

Iniciarem la ruta al Balneari de Vilavella, a la Plaça de la Vila. Aquest és l’únic que queda dels 11 balnearis que va comptar la població a principis del s.XIX. Allà hi ha una cafeteria on podrem desdejunar-se / esmorzar.

Ens espera la guia de Turisme de l’ajuntament amb la qual farem una ruta que ens portarà a alguns punts d’interès del municipi: el propi balneari, la Gruta de la Mare de Déu de Lourdes (reproducció de la gruta francesa), l’ermita de Sant Sebastià i el Museu dels Espardenyers (on s’exposen els estris que empraven al municipi per elaborar espardenyes d’espart).

Un cop finalitzada la ruta guiada, començarem la nostra marxa que ens portarà inicialment a les ruïnes de l’Antic Castell de Nules, àrab del s.X, conquistat per Jaume I en 1238.

Des del Castell pujarem primer per pista i després per senda fins a la Creu de Ferro (537 m) on es troben diversos nius de metralladores de la Guerra Civil.

Ens queda l’espectacular Pic de la Font de Cabres (637 m), en una bonica pujada amb cordes i grimpades sense dificultat (aquesta pujada seria opcional).

La tornada la farem per una altra senda paral·lela que ens portarà finalment fins a un altre conjunt de trinxeres i nius de metralladora molt ben conservats i rehabilitats.

Des d’allà baixem de nou al municipi on passarem per la Font Calda, deu d’aigües termals que neix en el mateix lloc i brollen a una temperatura de 27 ° C on està ubicada la font.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 11km
  • Desnivell: 650m
  • Dificultat : Mitja