CUM València

Calendar

nov.
25
dg.
Ribesalbes (Castellón) – Embalse del Sitjar – Tossal del Negre (cotxes) @ Plaça d'Espanya
nov. 25 @ 8:00 am
Ribesalbes (Castellón) - Embalse del Sitjar - Tossal del Negre (cotxes) @ Plaça d'Espanya | València | Comunidad Valenciana | Espanya

Coordina: Luisa Crespo

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (cotxes particulars)

La primera parte de la ruta discurre por sendas y alguna pista siempre por la orilla del pantano del Sitjar. En algunos lugares casi a tocar el agua en el caso de estar lleno.

La segunda parte sube entre bancales por una empinada senda hasta la cueva del Negre. Desde la cueva, seguiremos subiendo hasta la parte alta del Morral, pasando por un corto tramo equipado con grapas y una cadena que nos ayudarán a pasar este punto (la única dificultad de la ruta) y subir a  los Planes. La bajada será por el lado opuesto para hacer la vuelta por el barranco de Parientes hasta volver a subir al cerro del Negro.

Finalmente bajaremos del cerro  por caminos anchos atravesando el Campillo y retornar al punto de partida. Entramos por arriba del Calvario  para finalizar en Ribesalbes.

Resumen:  Un agradable paseo por sendas junto al pantano, los alicientes de la cueva (formaciones en el interior  y varias galerías),  las vistas desde la cima del Tossal del Negre.

Puntos de interés:

Embalse de Sitjar.-Cueva del Negre.-Paso de cadenas.-El Tossal del Negre- Mirador sobre el embalse.-

Fuentes: la del Molino y la del Arquet.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 12 km
  • Desnivell: 300m
  • Dificultat : Fàcil
des.
2
dg.
Abejuela (BUS) @ Plaça d'Espanya
des. 2 @ 8:00 am
Abejuela (BUS) @ Plaça d'Espanya | València | Comunidad Valenciana | Espanya

Coordina: Pere Morant

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (BUS)

EXCURSIÓ CIRCULAR A ABEJUELA (Teruel)

Eixirem des del poble de Abejuela (1.180mts) cap al Mas de la Cervera, format per tres nuclis i una capella, seguirem fins les Casas de Arriba per comenzar a pujar per una senda que de seguida es perd i anirem trobant varies línies de trinxeres de la guerra fins arribar a dalt on trobarem la pista que en poc menys d’un hora ens porta a l’ermita de Santa Margarita (1.500 mts), on dinarem.


La tornada al poble la farem primer per una pista que s’endinsa en un bosquet de pins i acaba entre bancals i masos abandonats, encara que després tindrem un poc d’aventureta quan baixarem una pedrera fins el barranc per on arribem de nou a Abejuela.
El paisatge es el típic de les serralades altes de Terol, moltes pedres, sabina rastrera, coixinet de monja i alguns pins. Ara també amb tancats pel conreu de carrasques tofoneres. Als barrancs trobarem aurons, esbarzers, rosa mosqueta, etc…


Tindrem bones vistes de la serranía i també del pic Buitre.
L’esmorzar i la cerveceta la farem al bar del poble.

Dinarem a l’ermita. No mes trobarem aigua bona a l’eixida del poble a la Fuente Vieja.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 18 km
  • Desnivell: 800m
  • Dificultat : Mitja
des.
16
dg.
VILAVELLA – RUTA DE LA GUERRA – PIC FONT DE CABRES @ Plaça d'Espanya
des. 16 @ 8:00 am

Coordina: Goyo García

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (bus)

Iniciarem la ruta al Balneari de Vilavella, a la Plaça de la Vila. Aquest és l’únic que queda dels 11 balnearis que va comptar la població a principis del s.XIX. Allà hi ha una cafeteria on podrem desdejunar-se / esmorzar.

Ens espera la guia de Turisme de l’ajuntament amb la qual farem una ruta que ens portarà a alguns punts d’interès del municipi: el propi balneari, la Gruta de la Mare de Déu de Lourdes (reproducció de la gruta francesa), l’ermita de Sant Sebastià i el Museu dels Espardenyers (on s’exposen els estris que empraven al municipi per elaborar espardenyes d’espart).

Un cop finalitzada la ruta guiada, començarem la nostra marxa que ens portarà inicialment a les ruïnes de l’Antic Castell de Nules, àrab del s.X, conquistat per Jaume I en 1238.

Des del Castell pujarem primer per pista i després per senda fins a la Creu de Ferro (537 m) on es troben diversos nius de metralladores de la Guerra Civil.

Ens queda l’espectacular Pic de la Font de Cabres (637 m), en una bonica pujada amb cordes i grimpades sense dificultat (aquesta pujada seria opcional).

La tornada la farem per una altra senda paral·lela que ens portarà finalment fins a un altre conjunt de trinxeres i nius de metralladora molt ben conservats i rehabilitats.

Des d’allà baixem de nou al municipi on passarem per la Font Calda, deu d’aigües termals que neix en el mateix lloc i brollen a una temperatura de 27 ° C on està ubicada la font.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 11km
  • Desnivell: 650m
  • Dificultat : Mitja