CUM València

CIRAT – SALT DE LA NUVIA – BARRANC DE LES SALINES (BUS)

Cuando:
febrero 3, 2019 a las 8:00 am
2019-02-03T08:00:00+01:00
2019-02-03T08:15:00+01:00
Donde:
Plaça de Espanya
CIRAT – SALT DE LA NUVIA – BARRANC DE LES SALINES (BUS) @ Plaça de Espanya

Goyo García

Eixida a les 08:00 des de P. Espanya (BUS)

Iniciarem la ruta al centre del nucli urbà de Cirat, un cop haguem esmozat a un restaurant de la vila.

Començarem la nostra marxa apropant-nos a les ruïnes de l’antiga fortalesa àrab de Cirat. Més que l’escàs llegat del castell, el que ens cridarà l’atenció són les vistes al Barranc de les Salines, en què acabarem la nostra ruta.

Des del Castell marxarem per senda de ferradura i paral·lela al barranc fins que arribem a una cruïlla que ens permetrà accedir primer a la part baixa del Salt de la Núvia i posteriorment a la part alta i Mirador del salt.

Continuarem la marxa per pistes / sendes amb abundant vegetació fins al nostre següent destí, l’espectacular Mirador Natural de la Noguerica, des del qual s’albira tota la ruta que hem recorregut, el castell, el camí del barranc, la vall del Millars, Cirat, Arañuel, el Penyagolosa, …

Retrocedim al camí que ens portarà ja en descens cap a Cirat, passant per la font de la Jarica, fins a sortir a l’antic Camí Reial d’Onda a Aragó i baixar de nou fins al Barranc de les Salines, on visitarem el seu tram final, amb nombroses gorgs, de capritxoses formes (pou Negre, la Banyera, els Tobogans, la Caldereta).

Ja només ens queda sortir del Barranc i tornar a Cirat, que està a 500 metres del Barranc, per prendre’ns la cerveseta abans de tornar a casa.

DADES TÈCNIQUES DE L’EXCURSIÓ

  • Distància: 15km
  • Desnivell: 490m
  • Dificultat : mitja