CUM València

Paseo por la Historia: Palacio Real, Alameda, y Exposición regional 1909

Cuando:
diciembre 14, 2019 a las 10:00 am
2019-12-14T10:00:00+01:00
2019-12-14T10:15:00+01:00
Donde:
Entrada a Viveros por Blasco Ibáñez

Ens trobarem en la porta de Vivers que dóna a Blasco Ibáñez i caminarem fins a la “muntanyeta” on comentarem i veurem les restes del malauradament destruït Palau Reial, els seus habitants i la seua història. Disposarem de material gràfic que ens ajudara a valorar el que parlem.

Aprofitant eixe lloc on ens trobem, parlarem, com sempre, del nom del carrer, General Elio, el personatge i la seua participació en la història valenciana.

Ens dirigirem a l’Albereda (en un principi es cridava El Prado) i visitarem diversos personatges il·lustres que en este lloc tenen presència.

Parlarem de la història de l’Albereda, ajudant-nos de gravats i fotografies que ens traslladaran fins a 3 segles arrere. Al mateix temps veurem l’empremta que van deixar els francesos.

Penetrarem en l’imaginari recinte de l’Exposició Regional que va tindre lloc a València l’any 1909 i que al llarg de dos anys va ser molt important protagonista de la vida cultural, econòmica i social dels nostres avantpassats.

Veurem els tres edificis que queden d’este esdeveniment, la Tabaquera, la Casa de Lactància i el Pavelló Municipal i ens imaginarem la resta, com no, ajudats d’abundant material gràfic.

A pesar que va tindre prou contradiccions, va ser una fita per a la història moderna de València.